Focus Campus VTI

I'm VTI

 

Infodagen campus VTI


Ben je gebeten door de STEM- microbe? Is techniek je ding?

Kom dan zeker langs op onze campus

o Inschrijven kan elke schooldag na het maken van een afspraak op 056/601 462

o de inschrijvingszaterdag op 29 juni 2024, van 9.00u tot 12.00u

Alle info rond de aanmeld- en inschrijfprocedure voor 1 ste jaars kan je raadplegen op Infomomenten - aanmelding & inschrijving

 

 

Ontdek STEM in Campus VTI


 

 

 

ONZE DRIE FOCUSSEN

In campus VTI kan je kiezen uit drie verschillende focussen in het eerste jaar. De focus die het beste bij je past hangt af van je interesses en van hoe jij het best en liefst kan leren.

lessentabel 1e jaar - campus VTI

 

Focus Wiskunde - Wetenschappen - STEM


Je wil veel te weten komen. Je haalde uitstekende resultaten in het basisonderwijs en dan vooral voor wiskunde. Je bent een maker en bedenker die heel graag wil weten hoe dingen in elkaar steken.

In technologie en engineering word je uitgedaagd om te analyseren, creatief en probleemoplossend te denken. Voor wiskunde en wetenschappen krijg je telkens één uur verdieping. Deze focus bereidt voor op een doorstroomrichting in de tweede graad.

wiskunde - wetenschap - STEM - campus VTI

Focus technologie - STEM


Je bent sterk geïnteresseerd in technologie. Die technologie wil je vooral al doende verkennen en ontdekken. De lessen zijn opgebouwd rond mechanica, elektriciteit, hout en ICT. Er is één uur wiskunde differentiatie.

Op die manier hou je alle mogelijkheden open voor de doorstroomrichtingen of de richtingen met een dubbele finaliteit in de tweede graad.

Technologie - STEM - Campus VTI

Focus Technologie 1B


Je denkt praktisch en leert het liefst al doende? Je wil de handen uit de mouwen steken en bent creatief. Samen met de vier uur techniek uit de basisvorming leer je in technologie de knepen van hout, mechanica en elektriciteit. Je werkt nog een aantal leerstofonderdelen uit het basisonderwijs af. In de tweede graad wil je je voorbereiden op een arbeidsmarkgerichte studierichting. Je kan starten in 1B als je het getuigschrift van het basisonderwijs nog niet behaald hebt.

Technologie 1B - Campus VTI